Skip to main content

Γκρίνιες στην Πρωτοβουλία για την υπόθεση Καπόν(φωτο)

Ζητήθηκε η παραίτηση του Καπόν και από δημοτικός σύμβουλος στη σημερινή συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας. Τα μαχαίρια ήταν αναμενόμενα, αλλά οι αγκαλιές ήταν πιο πολλές, δήλωσε ο πρώην αντιδήμαρχος.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Αναταραχή επικρατεί στην «Πρωτοβουλία» μετά τις παραιτήσεις τριών κορυφαίων στελεχών της παράταξης. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας υπήρξε γκρίνια από στελέχη της παράταξης, μετά κυρίως και από την παραίτηση του Χασδάι Καπόν, την περασμένη Παρασκευή, λόγω των εξελίξεων της υπόθεσης Proton Bank.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ρωτούσαν τι άλλαξε στην υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο, όπου τότε ο δήμαρχος παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών. Πληροφορίες, θέλουν να υπήρξαν «καρφιά» από ορισμένα στελέχη της παράταξης, ενώ ο Αλέξανδρος Άγιος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπόν ακόμα και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν κρίνεται σκόπιμο. Σημειώνεται ότι ο κ. Καπόν έχει ήδη θέσει την παραίτησή του και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαντώντας στα στελέχη της ομάδας φέρεται να τόνισε ότι η διαφορά από το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε προανακριτική διαδικασία, στηρίζοντας εκ νέου τον κ. Καπόν.

Πηγές επίσης αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίαζε ο Ανδρέας Κουράκης, δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν να γίνονται συζητήσεις για τα θέματα της παράταξης και για σημαντικά ζητήματα όχι όμως την τελευταία στιγμή, όπως έγινε σήμερα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της «Πρωτοβουλίας» έγινε αναφορά και στην υπόθεση Ζέρβα, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε τοποθέτηση από τον κ. Μπουτάρη.

«Νέα σελίδα» για τον Καπόν

Την επόμενη μέρα σχεδιάζει ο πρώην αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν, ο οποίος σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί από τον δικηγόρο του για τις εξελίξεις, ωστόσο, δεν έχει λάβει στα χέρια του ακόμα κλήση σε απολογία. Όπως ανέφερε ο κ. Καπόν, η υπόθεση αναμένεται να «τραβήξει» μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Καπόν είπε χαρακτηριστικά: «Τα μαχαίρια ήταν αναμενόμενα, αλλά οι αγκαλιές ήταν πιο πολλές». Ο πρώην αντιδήμαρχος είπε, μιλώντας με δημοσιογράφους, ότι πλέον θα ξεκουραστεί, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη πολλές προτάσεις από τον ιδιωτικό τομέα.

Έγινε η παράδοση – παραλαβή

Σήμερα το πρωί ο κ. Χασδάι Καπόν συναντήθηκε και ενημέρωσε τους δύο νέους αντιδημάρχους Γιούλη Ρανέλλα και Πέτρος Λεκάκης για θέματα της αντιδημαρχίας. Ο κ. Καπόν δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεσή τους, ενώ θα υπάρξουν και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις.

Image
Γκρίνιες στην Πρωτοβουλία για την υπόθεση Καπόν(φωτο)

Image
Γκρίνιες στην Πρωτοβουλία για την υπόθεση Καπόν(φωτο)

ZENITH