Skip to main content

GM: Καλύτερη των ΗΠΑ σε πωλήσεις η Κίνα

Η GM ανέφερε ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα βελτιώθηκαν κατά περίπου 50%, στα 1,21 εκατ. οχήματα, σε σύγκριση με τα 1,07 εκατ. οχήματα που διέθεσε στην αγορά των ΗΠΑ.
Καλύτερες ήταν οι πωλήσεις της General Motors στην Κίνα από ό,τι ήταν στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2010, για πρώτη φορά, και σε μια χρονική περίοδο που η ζήτηση στις ΗΠΑ παρουσιάσει αστάθεια.

Η GM ανέφερε ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα βελτιώθηκαν κατά περίπου 50%, στα 1,21 εκ. οχήματα, σε σύγκριση με τα 1,07 εκ. οχήματα που διέθεσε στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή υποδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση της GM από την ισχυρότερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα την Κίνα, για να αντισταθμίσει τις χαμηλές πωλήσεις στην «έδρα» της.

Η Κίνα κατάφερε πέρσι να υπερβεί τις ΗΠΑ και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, με πωλήσεις που έφτασαν στα 13,6 εκ. οχήματα.

Η ανάπτυξη αυτή στηρίχθηκε στα λίγο καλύτερα εισοδήματα των Κινέζων καταναλωτών, καθώς και στις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις, για την ενίσχυση της αγοράς μικρότερων και ενεργειακά αποδοτικότερων αυτοκινήτων.

ZENITH