Skip to main content

Goldman Sachs: Κόβονται 10 τράπεζες

Αρνητικά αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα των stress tests που θα δημοσιευτούν σήμερα για 10 από τις 91 τράπεζες που συμμετέχουν στη διαδικασία, σύμφωνα με έρευνα της Goldman Sachs.
Αρνητικά αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα των stress tests που θα δημοσιευτούν σήμερα (19:00) για 10 από τις 91 τράπεζες (ποσοστό 11%) που συμμετέχουν στη διαδικασία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Goldman Sachs με τη συμμετοχή 376 επενδυτών.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστεί να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 37,6 δισ. ευρώ μετά τα τεστ, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων θα χρειαστεί να το αντλήσουν ισπανικές, γερμανικές και ελληνικές τράπεζες.

Διχασμένες είναι οι γνώμες όσον αφορά στο τρίμηνο που έπεται των τεστ, με 38% των ερωτηθέντων να προβλέπει υπεραπόδοση, το 26% προβλέπει υποαπόδοση και το 36% σταθεροποίηση.

Τέλος, περισσότερο από το 60% των συμμετεχόντων ότι η αύξηση κεφαλαίου θα εξασφαλίσει κεφαλαιακή επάρκεια στις τράπεζες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θεωρεί ότι θα υπάρχει πρόβλημα ακόμη και μετά τα τεστ αντοχής.

ZENITH