Skip to main content

Goldman Sachs: Προτεραιότητά μας η Ισπανία

Τα τραπεζικά stress tests δεν είναι τόσο σημαντικά για τους επενδυτές, όσο επιτακτική προβάλλεται η ανάγκη να διασκεδαστούν οι ανησυχίες της αγοράς για την Ισπανία.
Τα τραπεζικά stress tests δεν είναι τόσο σημαντικά για τους επενδυτές, όσο επιτακτική προβάλλεται η ανάγκη να διασκεδαστούν οι ανησυχίες της αγοράς για την Ισπανία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας οικονομικής ανάλυσης της Goldman Sachs, Jim O΄ Neil.

«Θα είναι διασκεδαστικό να παρακολουθούμε τα stress tests, αλλά αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι η Ισπανία», δήλωσε ο O’ Neil στο CNBC.
«Ανησυχώ για οτιδήποτε ανησυχούν όλοι οι άλλοι. Αυτό το πράγμα με τα stress tests, που περιφέρεται, νομίζω ότι είναι το Νο1 ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαριστεί», δήλωσε ο ίδιος.

Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον O’ Neil, είναι ότι οι επενδυτές ανησυχούν πραγματικά για την έκθεση των τραπεζών της Ισπανίας και των λεγόμενων cajas (ταμιευτηρίων) στο χρέος της χώρας.
Μάλιστα, σχολίασε πως οι επενδυτές έχουν στο μυαλό τους αστρονομικά ποσά για το πραγματικό επίπεδο χρέους της Ισπανίας.

«Η χώρα πρέπει να δηλώσει δημοσίως ποια θα είναι η επίδραση μιας περαιτέρω μείωσης των τιμών των κατοικιών στις τράπεζες και ποια η έκθεση των τελευταίων στο δημόσιο χρέος».

ZENITH