Skip to main content

Γραπτό μήνυμα στην Άμεση Δράση για άμεση επέμβαση

Γραπτό μήνυμα (SΜS) από το κινητό τηλέφωνο μπορεί να στείλει κάποιος στο γνωστό σε όλους 100 της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, για να αναφέρει κάποιο περιστατικό που αφορά στην εγκληματικότη
Γραπτό μήνυμα (SΜS) από το κινητό τηλέφωνο μπορεί να στείλει κάποιος στο γνωστό σε όλους 100 της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, για να αναφέρει κάποιο περιστατικό που αφορά στην εγκληματικότητα.

Η ανταπόκριση, λένε οι άνθρωποι της Αστυνομίας, είναι το ίδιο γρήγορη και δεν στοιχίζει, καθώς τα μηνύματα είναι χωρίς χρέωση. Παράλληλα σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται και το πρόγραμμα επικοινωνίας με την Άμεση Δράση μέσω SΜS «Ερμής» που αφορά άτομα με προβλήματα στην ομιλία ή/και στην ακοή.

Για τους επίδοξους φαρσέρ οι αστυνομικοί διευκρινίζουν ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που στέλνει το μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή και έτσι είναι εύκολος ο εντοπισμός του.

Εκτός από τα SΜS, η αποστολή των οποίων είναι δωρεάν, οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Άμεση Δράση και μέσω e-mail στη διεύθυνση am-drasi@astynomia.gr.

Αντίστοιχο σύστημα επικοινωνίας εφαρμόζεται και στην Πυροσβεστική στο 199, όχι πάντως με την ίδια αξιοπιστία. Στο ίδιο νούμερο μπορεί πλέον να στέλνει κανείς και γραπτό μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο.

Σε κάθε περίπτωση, για πιο άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής καλό είναι στο SΜS να δίνονται όλες οι πληροφορίες για το περιστατικό: η ακριβής τοποθεσία, αν απειλούνται σπίτια, δάσος ή άνθρωποι.

ZENITH