Skip to main content

Grexit ζητεί η φινλανδική αντιπολίτευση

Σκληρή είναι η στάση που τηρεί στο ελληνικό ζήτημα η αντιπολίτευση στη Φινλανδία, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να επιθυμεί την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Σκληρή είναι η στάση που τηρεί στο ελληνικό ζήτημα η αντιπολίτευση στη Φινλανδία, μία χώρα που είχε ταχθεί εξ αρχής κατά της πρότασης για διαγραφή του χρέους της χώρας μας.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Τίμο Σάινι, ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγός του κόμματος «Finns» που με δημοσκοπικό προβάδισμα διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία, μιλά ξεκάθαρα περί Grexit και υποστηρίζει ότι η Φινλανδία δεν θα έπρεπε ποτέ να εμπλακεί στο πρόγραμμα διάσωσης που δόθηκε στην Ελλάδα και σίγουρα δεν πρέπει να συμμετέχει σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα διάσωσης.

«Χρειαζόμαστε ένα Grexit», τόνισε ο κ. Σάινι, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, αυτό σημαίνει περισσότερα πακέτα βοήθειας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η χώρα μου πρέπει να μείνει εκτός».

«Η ευρωζώνη, όπως είναι τώρα, δεν λειτουργεί. Αν αρχίσουμε από την Ελλάδα, και η Κύπρος θα χρειαστεί να βγει από το ευρώ. Μετά θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα και για τη Φινλανδία», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

ZENITH