Skip to main content

Γρίφος Αράπογλου

Την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου θα παρουσιάσουν το πλαίσιο συμφωνίας οι παρατάξεις και κινήσεις πολιτών που αποτελούν τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Χ. Αράπογλου
της Χρύσας Κυριακού


Την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουλίου θα παρουσιάσουν το πλαίσιο συμφωνίας οι παρατάξεις και κινήσεις πολιτών που αποτελούν τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή (Θεσσαλονίκη–Πρωταγωνίστρια, Πρωτοβουλία, Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας, Οικολογία – Αλληλεγγύη, Αλλάζουμε την Πόλη, Δώδεκα, Θεσσαλονίκη – Δημιουργική Πόλη), που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Χρύσας Αράπογλου.

Παρόλο που φέρεται να έχει δηλώσει πως δεν την ενδιαφέρει ηυποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης, η κα Αράπογλου συνεχίζει τον… αγώνα για τηναλλαγή διοίκησης του δήμου. Από την πλευρά του ο Γ. Μπουτάρης, πουσυνυπογράφει την ανακοίνωση, έσπευσε να δώσει συνέντευξη Τύπου, όπουκαι δήλωσε πως «ό,τι και να γίνει εγώ θα είμαι υποψήφιος»,διευκρινίζοντας ότι «αν οι Θεσσαλονικείς βρουν κάποιον καλύτερο απόμένα, κάποιον που θα τους δώσει καλύτερο όραμα, που θα τους ενώσει, εγώπάω σπίτι μου». Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι ποια στάση θα κρατήσει η κα. Αράπογλου σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ στηρίξει, έστω και διακριτικά, τον κ. Μπουτάρη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή συνεδρίασε χθες και συμφώνησε σε βασικές αρχές, όπως για παράδειγμα ότι θα πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του δήμου και το μοντέλο λειτουργίας, ωστόσο από όσο φαίνεται δεν συμφώνησαν ακόμη στο όνομα του επικεφαλής της ενδεχόμενης συνεργασίας τους.

Όπως τονίζεται: «Ύστερα από διάλογο τριών περίπου μηνών, η επιτροπή πουσχημάτισαν παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο δήμοΘεσσαλονίκης, καθώς και κινήσεις-πρωτοβουλίες πολιτών, ανταποκρινόμενεςστην επιτακτική ανάγκη να «γυρίσει σελίδα η πόλη», συμφώνησε σε έναπλαίσιο συνεργασίας για τη ριζική αλλαγή στο δήμο».
 

Επίθεση στον Γκιουλέκα


Στην ίδια ανακοίνωση η Διαπαραταξιακή Επιτροπή εξαπολύει επίθεση στον Κ. Γκιουλέκα, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί κάθε άλλο παρά απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης. «Είναι μια απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που καταρρέει μαζί με αυτούς που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο», τονίζεται.

ZENITH