Skip to main content

Guardian: Με παλτό εμπόρου ναρκωτικών και στάση πορτιέρη ο Βαρουφάκης

Πώς σχολιάζει ο Guardian την σημερινή εμφάνιση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Λονδίνο.

Την... εκκεντρική εμφάνιση του 'Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαρουφάκη στο Ντάουνινγκ Στριτ, για τη συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογο του Τζορτζ Όσμπορν, σχολιάζει σε άρθρο της στην εφημερίδα Guardian η δημοσιογράφος Ίμοτζεν Φοξ.

«Αν θέλετε σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναζητήστε την αλλού. Αλλά αν επιθυμείτε στιλιστική ανάλυση για την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης πέρασε το κατώφλι του Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, σαν να πρόκειται για τον Σον Ράιντερ των Black Grape που τραγουδούσε “It’s Great When You’re Straight ... Yeah”, τότε καθίστε», αναφέρει η Ίμοτζεν Φοξ στο κείμενό της.

«Ο Όσμπορν, με το αλά Ιούλιος Καίσαρας κούρεμά του και το σωστό κοστούμι να δίνει το χέρι του σε έναν άνδρα που φορούσε ένα γαλάζιο πουκάμισο- κατάλληλο για το Wetherspoons (σ.σ. αλυσίδα παμπ)- και το παλτό του έμπορου ναρκωτικών από τη μουσική σκηνή του Μάντσεστερ στις αρχές του '90. Το ξυρισμένο κεφάλι, η στάση πορτιέρη με τα ανοιχτά πόδια και τα χέρια στην τσέπη και το άνετο χαμόγελο έδιναν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το λουκ», γράφει ο Guardian.

Πάντως, η συντάκτρια διευκρινίζει εότι δεν κατακρίνει το “λουκ”του Ελληνα υπουργού, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «Όποιος δεν βρίσκει την ενδυματολογική επιλογή του αταίριαστη και άτοπη για την περίσταση, ψεύδεται».

Από την άλλη, αναγνωρίζει στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «αυτοπεποίθηση», καθώς τη στιγμή που όλοι παρουσιάζονται σε μία συνάντηση με κοστούμια, εκείνος επέλεξε να πει «όχι» σε μία συντηρητική επιλογή.

«Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε μία διαπραγμάτευση μιμούμενοι το πρόσωπο που θα συναντήσουν. Όταν δεν το κάνουν, υπάρχει λόγος. Ο Βαρουφάκης πρέπει να ήταν σίγουρος ότι ο Όσμπορν και οι υπόλοιποι θα φορούσαν κοστούμια. Το γεγονός ότι δεν πλησίασε καν τη συντηρητική επιλογή τους, πρέπει να ερμηνευθεί τουλάχιστον ως αυτοπεποίθηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η συντάκτρια καταλήγει λέγοντας δίνοντας εύσημα στον Έλληνα υπουργό για το διαφορετικό στυλ του και επισημαίνοντας ότι η διεθνής πολιτική σκηνή καλωσορίζει έναν νέο υποψήφιο για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου.

Φωτογραφία: Guardian

ZENITH