Skip to main content

H Μέρκελ υπερασπίζεται το σχέδιο βοήθειας

Η γερμανίδα καγκελάριος αύριο σε ομιλία της ενώπιον της γερμανικής κάτω βουλή αναμένεται να υπερασπιστεί την απόφαση της κυβέρνησής της να συμμετάσχει στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας .
Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα υπερασπιστεί την απόφαση της κυβέρνησής της να συμμετάσχει στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας σε ομιλία της ενώπιον της Μπούντεσταγκ (γερμανική κάτω βουλή) αύριο Τετάρτη στις 6:30. Η άνω και η κάτω βουλή της Γερμανίας αναμένεται να ψηφίσουν αυτήν την Παρασκευή το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στη χώρα να συμμετάσχει στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας για το οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή που ασχολείται με τον προϋπολογισμό θα πραγματοποιήσει ένα ανοιχτό ντιμπέιτ για το νομοσχέδιο αύριο Τετάρτη ανάμεσα στις 8:30 και 11:30 η ώρα. Το ντιμπέιτ θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Αξελ Βέμπερ και ο επικεφαλής της γερμανικής κρατικής τράπεζας, η οποία θα δανείσει χρήματα στην Ελλάδα, αν το Βερολίνο εγκρίνει το πακέτο βοήθειας.

ZENITH