Skip to main content

H ομάδα Team Reset στο F1 In Schools

Στον διαγωνισμό τεχνολογίας F1 In Schools συμμετέχει η ομάδα Team Reset (Respect Engineering Science Education Teamwork) του Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.

Στον διαγωνισμό τεχνολογίας F1 In Schools συμμετέχει η ομάδα Team Reset (Respect Engineering Science Education Teamwork) του Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας όχι μόνο στην πρόκριση στους τελικούς Ελλάδας, όπως λένε, αλλά στη διάκριση στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Η ομάδα αποτελείται από έξι φιλόδοξους μαθητές της Α΄Λυκείου,τον Σαμαρά Νίκο, Καραμανλίδη Ιωάννη, Τσιλιμιγκάκη Θάνο, Τρόντζο Αλέξανδρο, Παπαδόπουλο Χάρη και την Κάλφα Θάλεια και με επιβλέποντα καθηγητή τον Καλαμπόκη Ηλία.

Το F1 είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, νέες τεχνολογίες, μηχανική μαθηματικά αλλά και επιχειρηματικότητα.

Αποστολή τους, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι η δημιουργία ενός  περιβάλλοντος  δημιουργίας, διασκέδασης και ενθουσιασμού στους νέους ανθρώπους, ενώ στόχος τους είναι να είναι η πρώτη ομάδα του 2015 και να βοηθήσουν να βρεθεί η Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου καταρρίπτοντάς το 1.028 sec.

Κινητήρια δύναμη για συμμετοχή στο διαγωνισμό, τονίζεται, ήταν η κοινή αγάπη για τα μαθηματικά, τη φυσική και πάνω απ’ όλα για την ταχύτητα και τον κόσμο της F1.Ολοι τους έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς Φυσικής, Μαθηματικών και Πληροφορικής και έχουν αποσπάσει βραβεία.

“Η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό τους άνοιξε νέους ορίζοντες, αποκτώντας γνώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Έμαθαν να λειτουργούν ως ομάδα, να υλοποιούν ένα business plan,να γνωρίσουν το μάρκετινγκ, να συνεργάζονται με φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο και με ΑΕΙ της περιοχής τους” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Έχοντας ως moto “The Power of the team, the value of individuals”,( Η Δύναμη της Ομάδας , η αξία των μελών της), προσπαθούν να μην καμφθούν από τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα που  γενικά δε βοηθά την ανάπτυξη ιδεών, καινοτομιών και διαγωνισμών.

Image
H ομάδα Team Reset στο F1 In Schools

ZENITH