Skip to main content

H συγγνώμη Φλαμπουράρη στους Πολωνούς

Την αντίδραση των Πολωνών προκάλεσε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, σε συζήτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις ότι «όλοι υποφέραμε από τους Γερμανούς, εκτός από Αυστριακούς και Πολων

Την αντίδραση των Πολωνών προκάλεσε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, σε μία συζήτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις ότι «όλοι υποφέραμε από τους Γερμανούς, εκτός από τους Αυστριακούς και τους Πολωνούς, που ήταν σύμμαχοι».

Οι Πολωνοί που ζουν στην Ελλάδα, με επιστολή τους διαμαρτυρήθηκαν για την τοποθέτηση του υπουργού, κάνοντας λόγο για προσβολή της ιστορίας τους. Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας των Πολωνών, ο κ. Φλαμπουράρης σε νεώτερη δήλωσή του κάνει λόγο για παρεξήγηση από αδυναμία της στιγμής και ζητάει συγγνώμη.

«Πήρα την επιστολή σας και θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν εννοούσα αυτό που εκφράστηκε με αυτή μου τη φράση, γιατί αυτό πλήττει βάναυσα την αλήθεια εκείνης της μαύρης εποχής. Έχω την αίσθηση ότι υπήρξε μια τρομερή παρεξήγηση που οφείλεται μάλλον στις σχέσεις και τις συμμαχίες μεταγενέστερων περιόδων. Στο βαθμό που η παρεξήγηση αυτή οφείλεται σε εμένα από αδυναμία της στιγμής, ζητώ συγνώμη» τονίζει ο υπουργός.

ZENITH