Skip to main content

Hellenic Steel: Κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση το γερμανικό fund

Πασχαλινή παράταση της ελπίδας αλλά και της αγωνίας για τους 183 εργαζομένους της Hellenic Steel, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Βελτιωμένη προσφορά από το γερμανικό fund.

της Άννης Καρολίδου

Πασχαλινή παράταση της ελπίδας αλλά και της αγωνίας για τους 183 εργαζομένους της Hellenic Steel, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς από τη μια πλευρά το γερμανικό fund που είχε καταθέσει πρόταση, επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά, ενώ μία πρώτη διερευνητική κρούση έγινε μόλις προχθές από αγγλικών συμφερόντων χαλυβουργία.

Από την άλλη πλευρά, η Arcelor Mittal, με ηλεκτρονικό μήνυμα διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να εντάξει τη Hellenic Steel στο διεθνές της δίκτυο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί όταν στελέχη της επισκέφθηκαν την ελληνική χαλυβουργία. Στα δυσάρεστα νέα περιλαμβάνεται και η έγγραφη απάντηση που έδωσε ο όμιλος Στασινόπουλου, στην οποία τονίζεται ότι δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στην εταιρεία, μετά από πρόταση του Σωματείου και βάσει των προβλεπομένων από το νόμο, ζήτησαν και πέτυχαν το χρόνο της διαθεσιμότητας. Έτσι, απο εκεί που οριστικά θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου, στις 13 Απριλίου, πήραν παράταση μέχρι τις 8 Μαΐου. Εν τούτοις, ο αριθμός αυτών που ακόμη βρίσκονται στην εταιρεία, συνεχώς μειώνεται αφού αρκετοί επιλέγουν να πάρουν την αποζημίωση και να αποχωρήσουν.

Μέσα στο τελευταίο μήνα έφυγαν ακόμη 11 άτομα, δηλαδή συνολικά 44, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να έχει μειωθεί στους 183. Στη λίστα των προς αποχώρηση, όπως πληροφορείται η Voria.gr, έχουν προστεθεί ακόμη 45 ονόματα.

Οι ημέρες μετράνε βαριές για τη Ηellenic Steel, μια βιομηχανία  σύγχρονη, δυναμική και εξαγωγική, που πληρώνει τις «αμαρτίες» της μητρικής ILVA, η οποία εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται κάτω απο τον έλεγχο του ιταλικού κράτους.

ZENITH