Skip to main content

hyphen S.A: Η ελληνική εταιρεία που πάει την εκπαίδευση στο μέλλον

Μέσα στο 2015, η hyphen AE πρόκειται να υπερδιπλασιάσει τα προπονητικά εκπαιδευτικά της κέντρα, τους Ελαιώνες ( Elaeon), επεκτεινόμενη σε Βρυξέλλες και Γενεύη.
 της Άννης Καρολίδου
 
Μέσα στο 2015, η hyphen AE- ο μοναδικός όμιλος μηχανικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη που δομεί εκπαιδευτικά προγράμματα για επιχειρήσεις, ιδιώτες, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μαθητές- πρόκειται να υπερδιπλασιάσει τα προπονητικά της κέντρα, τους λεγόμενους Ελαιώνες ( Elaeon), έτσι που από 22 σήμερα να φτάσουν στους 50 στο τέλος της χρονιάς. 
 
Το αντικείμενο και τις υπηρεσίες της hyphen AE, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Στεργής.  Παρούσα στη συνέντευξη ήταν η συνιδρύτρια της εταιρείας, Έμα Πάρκερ και ο εκτελεστικός διευθυντής Αντώνης Μαυρομάτης. 
 
H hyphen λοιπόν αναπτύσσει- έχοντας στηριχθεί σε μία μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών,  από 20 διαφορετικές εθνικότητες ανά τον κόσμο- προγράμματα εκπαιδευτικά και εκδοτικά. Το κυριότερο δε, αναπτύσσει τη μηχανική των προγραμμάτων, δηλαδή τη δομή και τον τρόπο χρήσης τους, αυτό που αποκαλεί «εκπαιδευτική και εκδοτική μηχανική».
 
Η εταιρεία λοιπόν, που συστάθηκε το 2003 και έκλεισε το 2014 με κύκλο εργασιών 1,7 εκατ. ευρώ, δημιούργησε ένα κώδικα δεξιοτήτων, το the ariston project, επάνω στον οποίο κτίζει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Ως σήμερα οι υπηρεσίες της hyphen πωλούνται σε 70 χώρες, ανά τον κόσμο, από ΗΠΑ και Ιαπωνία μέχρι ΗΑΕ , Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία. 
 
Η βάση της εταιρείας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ στη Βρετανία, στο Σόλιχαλ, δουλεύει η δεξαμενή σκέψης του the Ariston project ( εταιρεία Ltd). Συνολικά απασχολούνται 335 ειδικοί μηχανικοί,  τεχνικοί εκδόσεων και εκπαίδευσης καθώς και διοικητικό προσωπικό. 
 
Ορισμένα από τα έργα της hyphen αφορούν εκδοτικούς κολοσσούς, όπως τον Pearson Education  για τη σειρά Big English. Toν οίκο Cambridge University Press για σειρά e-books για την εκμάθηση της αγγλικής, αλλά και τη σειρά Skills for Effective Writing που απευθύνεται για την αγορά των ΗΠΑ.  
 
Η εταιρεία που συνεργάζεται με ορισμένους από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους διεθνώς, το 2011 περνάει η ίδια στην εκπαίδευση, μέσω του περίφημου cloud. Στήνει το δικό της σχολείο, με προγράμματα για μαθητές, εφήβους, ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις αλλά και προγράμματα τεκμηρίωσης για στελέχη επιχειρήσεων. 
 
Η εκπαίδευση, όπως είπε ο κ. Στεργής, γίνεται κατά τα 3/5 μέσω υπολογιστών και κατά τα 2/5 με φυσικές συνεδρίες, σε κέντρα μη τυπικής εκπαίδευσης, στους πιστοποιημένους Ελαιώνες. Σήμερα λειτουργούν 20 τέτοια κέντρα στην Ελλάδα, ένα στη Λεμεσό και ένα στα Σκόπια, ενώ πρόκειται να αυξηθούν σε 50, εκ των οποίων ένα θα είναι στις Βρυξέλλες και ένα ακόμη στη Γενεύη, μετά από ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από εκπαιδευτικά κέντρα. 
 
Ως σήμερα, η hyphen, που πραγματοποιεί το 85% του κύκλου εργασιών της εκτός Ελλάδος, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 350 επιχειρηματίες, 250 εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, όπως και πάρα πολλούς νέους που φοιτούν σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και εργάζονται διεθνείς ομίλους. 
 
Όπως αποκάλυψε ο κ. Στεργής, η εταιρεία αναπτύσσει ένα νέο προϊόν το οποίο θα απευθύνεται σε χαρισματικά παιδιά, ενώ όλα της τα προγράμματα έχουν σαν κεντρική κατεύθυνση το μέλλον της εργασίας και, την πρόσβαση, μελλοντικά, στην αγορά της εργασίας.   
 

ZENITH