Skip to main content

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μήνυμά της, η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) υποστηρίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες «ανατέθηκε» η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

«Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν», λέει ο Μπεν Αλί αλ Ανασί, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα είχε πει ένας από τους αδερφούς Κουασί.

«Στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι», είχε δηλώσει ο 32χρονος Σερίφ Κουασί στο γαλλικό κανάλι BFMTV, ένα ηχογραφημένο τηλεφώνημα που είχε μεταδοθεί μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.

Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστό πως ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Μονρούζ και την Βενσέν, είχε πάρει δάνειο ύψους έξι χιλιάδων ευρώ πριν από ένα περίπου μήνα, από την γαλλική εταιρεία παροχής πιστώσεων «Cofidis», για να ενισχύσει οικονομικά τους φίλους του, τα αδέρφια -τρομοκράτες Κουασί.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο Κουλιμπαλί έλαβε καταναλωτικό δάνειο στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 και, όπως επισημαίνει η «Le Parisien», όσοι ζητούν καταναλωτικό δάνειο δεν υποχρεούνται να διευκρινίσουν το πως θα ξοδέψουν αυτά τα χρήματα.

 

ZENITH