Skip to main content

Η Αλ Κάιντα τρομοκρατεί το Μουντιάλ

Υπό το σύννεφο του φόβου επιχειρεί να σκεπάσει ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού, απειλώντας με επιθέσεις στη διάρκεια αγώνων στη Νότια Αφρική.
Υπό το σύννεφο του φόβου επιχειρεί να σκεπάσει ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού, απειλώντας με επιθέσεις στη διάρκεια αγώνων στη Νότια Αφρική.

Συγκεκριμένα, η «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ» ανακοίνωσε σε μουσουλμανικό περιοδικό του Διαδικτύου ότι στόχο αποτελούν κυρίως οι εθνικές ομάδες των ΗΠΑ και της Αγγλίας, καθώς και αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, γιατί «όλες αυτές οι χώρες είναι κομμάτια της σιωνιστικής - σταυροφορικής εκστρατείας ενάντια στο Ισλάμ», όπως τονίζει.

«Τι εντυπωσιακό που θα είναι να μεταδίδεται απ’ ευθείας το παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Βρετανία (όπως λέει η ανακοίνωση) σε ένα στάδιο γεμάτο θεατές, όταν ο ήχος μιας έκρηξης σαρώνει τις εξέδρες, το γήπεδο αναποδογυρίζεται και ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις δεκάδες και εκατοντάδες με το θέλημα του Αλλάχ», αναφέρει η φρικιαστική περιγραφή της «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ».

Αφού κάνει λεπτομερή αναφορά σε άλλες επιτυχημένες τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα εκτός αθλητισμού, η ανακοίνωση προειδοποιεί ότι όπως παλιότερα η οργάνωση γελοιοποίησε τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις ασφαλείας του κόσμου, όπως η CIA, έτσι και τώρα δεν θα μπορέσει κανείς να τη σταματήσει να αιματοκυλίσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αναγγέλλει, μάλιστα, ότι θα χρησιμοποιήσει εκρηκτικά που δεν ανιχνεύονται και θα περάσουν χωρίς πρόβλημα από όλους τους ελέγχους, ενώ κάνει και προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

«Όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας και όλα τα μηχανήματα με ακτίνες Χ που θα στείλει τώρα η Αμερική, έχοντας αναγνώσει αυτό το άρθρο, δεν θα είναι ικανά να ανιχνεύσουν πώς αυτά τα εκρηκτικά θα έχουν περάσει μέσα στο στάδιο. Και αυτό για τον απλό λόγο τον οποίο θα ανακοινώσουμε την κατάλληλη στιγμή», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και προσθέτει: «Είναι λοιπόν οι προετοιμασίες σας όπως πρέπει, κύριε Πλάτερ;», γράφει, αντί για Μπλάτερ.

Το περασμένο φθινόπωρο, οι δυνάμεις ασφαλείας της Νότιας Αφρικής πρόλαβαν σχέδιο της Αλ Κάιντα για επίθεση με βόμβες στη διάρκεια του Μουντιάλ, σε συνεργασία με Αμερικανούς πράκτορες, ενώ έγιναν συλλήψεις επίσης σε Σομαλία και Μοζαμβίκη.

ZENITH