Skip to main content

Η Αλουμύλ σχεδιάζει στρατηγική συνεργασία στο Αζερμπαϊτζάν

Πάνω σε μία νέα μεγάλη στρατηγική συνεργασία, με ημικρατική βιομηχανία αλουμινίου του Αζερμπαϊτζάν, εργάζεται ο ελληνικός όμιλος ΑΛΟΥΜΥΛ.
της Άννης Καρολίδου
 
Πάνω σε μία νέα μεγάλη στρατηγική συνεργασία, με ημικρατική βιομηχανία αλουμινίου του Αζερμπαϊτζάν, εργάζεται ο ελληνικός όμιλος ΑΛΟΥΜΥΛ προκειμένου να διευρύνει την παρουσία του, σε δασμολογικά ευνοϊκές συνθήκες, στις δημοκρατίες του Καυκάσου,  αλλά και τη Ρωσία όπως και το Ιράν. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr,  o όμιλος της Αλουμύλ, που επί 12 χρόνια δραστηριοποιείται στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω συνεργάτη, σχεδιάζει συνεργασία με αζέρικη βιομηχανία αλουμινίου η οποία πιθανότατα θα πάρει τη μορφή joint venture.
 
Nα σημειωθεί ότι η Αλουμύλ έχει συμμετάσχει στην κατασκευή ορισμένων από τα σημαντικότερα μεγάλα οικοδομικά έργα στο Μπακού, κυβερνητικά κτήρια, μουσεία, συγκροτήματα γραφείων και κυβερνητικά κτήρια. 
 
Η διοίκηση της Αλουμύλ, όπως είπε ο πρόεδρός του ομίλου Γιώργος Μυλωνάς, στοχεύει να διευρύνει το μερίδιο το 10%  με το οποίο η ευρύτερη αυτή περιοχή συμμετέχει στις ενοποιημένες πωλήσεις. 
 
Ο όμιλος, όπως και αποτυπώθηκε στο 9μηνο του 2014, προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει ακόμη περαιτέρω τους οικονομικούς του δείκτες, με αύξηση των λειτουργικών κερδών και αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του. 
 
Η Αλουμύλ αναγκάζεται συνεχώς να κάνει προσαρμογές για να αντιμετωπίζει προβλήματα που αναφύονται σε κατά τόπους αγορές. Έτσι αναγκάζεται να κλείσει την θυγατρική της Ουκρανίας, ενώ επωμίζεται και το κόστος από τις συναλλαγματικές διαφορές που προκύπτουν από τη λειτουργία της Alumil Russia, παρότι η αγορά της Ρωσίας συνεχίζει να είναι μία δυναμική αγορά για τον όμιλο. 
 
Η κρίση, που δεν έχει επηρεάσει δραματικά μόνο την εσωτερική αγορά, έχει αναγκάσει την Αλουμύλ, να «ανοίξει χίλια μέτωπα», από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Αυστραλία και την Ινδία, όταν επί σειρά ετών ο Όμιλος ήταν προσανατολισμένος  κυρίως σε Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη και φυσικά, στην ελληνική αγορά,  την εποχή της εκτίναξης των κατασκευών. 
 

ZENITH