Skip to main content

Η ανάμνηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα από τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 1981

Με τη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ξύπνησαν στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης αναμνήσεις από τότε που ήταν μαθητής.

Μετά από αρκετό καιρό λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η μαθητική παρέλαση , παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με τη μαθητιώσα νεολαία να δίνει το παρών και να λαμβάνει της επευφημίες του κόσμου.

Μεταξύ των θεατών της παρέλασης ήταν φυσικά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ζήλεψε τα παιδιά που παρέλασαν, ενθυμούμενος τα δικά του μαθητικά χρόνια, όταν και πραγματοποίησε και ο ίδιος παρέλαση ως παραστάτης το 1981 με το Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ, ανεβάζοντας και τη σχετική φωτογραφία.

Η ανάρτησή του:

Σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας τη μαθητική παρέλαση, δεν έκρυψα πως ζήλεψα λίγο τα παιδιά. Νοστάλγησα αυτή την περηφάνια που σε φουσκώνει, όταν παρελαύνεις στην Τσιμισκή και ξέρεις πως από κάπου σε καμαρώνουν οι γονείς και φίλοι σου.

Γύρισα σπίτι μετά από μια μεγάλη μέρα κι αυτή η νοσταλγία με έσπρωξε σ’ αυτή τη φωτογραφία. Παραστάτης, στην παρέλαση του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1981.

ZENITH