Skip to main content

Η ανεργία ξεπερνά το 20% στην Καβάλα

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας καταγγέλλει ότι η πραγματική ανεργία στο νομό Καβάλας είναι αρκετά παραπάνω από το «επίσημο» 16,5%, ξεπερνώντας πλέον το 20%.
Σε αριθμό ρεκόρ φτάνουν τα ποσοστά της ανεργίας στο νομό Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτη Τιάκα, που καταγγέλλει ότι η πραγματική ανεργία ξεπερνά κατά πολύ το 16,5% των "επίσημων στατιστικών" της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΚ Καβάλας κάνει λόγο για ανεργία πάνω από 20%,που δεν εντοπίζεται μόνο στις τάξεις των νεότερων εργαζομένων, αλλάεξαπλώνεται σε όλες τις ηλικίες και ειδικότητες. Κατά τον κ. Τιάκα, ηαύξηση σε ποσοστά ρεκόρ οφείλεται στη μείωση της ζήτησης πουεμφανίζεται στις αγορές, "οι οποίεςδεν μπορούν να παράγουν και να πουλήσουν προϊόντα, αφού έχει μειωθεί ηεισοδηματική δυναμική των εργαζομένων. Μόνο αν εξασφαλιστούνμεγαλύτερα εισοδήματα για τους εργαζομένους και πέσουν χρήματα στηναγορά, μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση.  Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε ότι ηανεργία ξεπερνά στο νομό μας το 20%, είναι διαρθρωτική και απλωμένη–δεν εντοπίζεται απλώς στους νέους και στους ανειδίκευτους…", όπως υποστηρίζει ο κ. Π. Τιάκας.
 
Να σημειωθεί ότι γενικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το διάστημα Νοέμβριος 2008 – Οκτώβριος 2009, η ανεργία ανέρχεται στο 14,2%.

ZENITH