Skip to main content

Η αντιπολίτευση της... κασέτας

Η ΝΔ έχει την… πολυτέλεια της εσωστρέφειας σε μια εποχή όπου πολλά παίζονται για τον εργαζόμενο, τα εθνικά του συμφέροντα και την παγκόσμια εικόνα της Ελλάδος. Έτσι όταν δεν κάνει συνέδρια ή προσυνέδρ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου


Σαμαράς-Μπακογιάννη
μαλώνουν για τις ηγετικές τους εμφανίσεις, δηλαδή «όλα τα είχε η Μαριορί ο φερετζές της έλειπε». Αντί να δουλέψουν μαζί, για το δικό τους καλό και το καλό του τόπου, διαρρέουν σε πολιτικούς συντάκτες πόσο εκνευρισμένος είναι ο πρόεδρος για το ταξίδι της Ντόρας στην Κύπρο ή πόσο εκνευρισμένη είναι η παρολίγον αρχηγός της ΝΔ με τις υποδείξεις του Αντώνη να μην πηγαίνει εκεί όπου ο ίδιος πήγε πριν από λίγες ημέρες!

Έτσι οι νυν και οι πρώην ψηφοφόροι τους, αδίκως περιμένουν ουσιαστικό αντίλογο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για την πρωτοφανή κρίση που θα απαιτήσει θυσίες μισθών συντάξεων και...παρθένων.

Αντ΄ αυτού, ο σταθερός συνομιλητής των ΜΜΕ, Κώστας Μητσοτάκης, λέει -μόνος και έρημος- την άποψή του για τα όσα άθλια έγιναν και τα όσα ακόμη πιο άθλια μας περιμένουν. Ο νυν πρόεδρος του δεύτερου κόμματος εξουσίας, προτιμά να στέλνει tape (κασέτα) σε όλα τα κανάλια και να απαντά σε ότι αυτός νομίζει αναγκαίο και επιβεβλημένο για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Χωρίς ερωτήσεις και χωρίς φωνές. Υπό έλεγχο, όλα και όλοι. Ψυχραιμία μέχρις τελευταίας πτώσης.

Άλλωστε τα διαγγέλματα και οι κασέτες τον αναγάγουν σε ακόμη πιο άφθαρτο σε καιρό οικονομικού πολέμου όπου τα πυρά, πέφτουν δεξιά και αριστερά. Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εξοστρακισμού σφαίρας και να «χτυπηθεί» ή και να «πέσει» άλλος αντί για άλλον…

ZENITH