Skip to main content

Η απάντηση της Δανάη Στράτου για τα σπίτια που νοίκιαζε χωρίς το σήμα του ΕΟΤ

Η Δανάη Στράτου, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, δίνει τη δική της εξήγηση για τα δύο σπίτια που νοίκιαζε χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ.

Η Δανάη Στράτου, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, δίνει τη δική της εξήγηση για τα δύο σπίτια που νοίκιαζε χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ.  

«Σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ», αναφέρει η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών στο «ΘΕΜΑ», «αγνοούσα την ύπαρξή του και ως προς αυτό θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια».

Εξηγεί ότι η άγνοιά της οφείλεται στο γεγονός ότι για αρκετό χρονικό διάστημα έλειπαν μαζί με τον άντρα της στο εξωτερικό:

«Σας θυμίζω απλώς ότι, ως πολύ πρόσφατα, ήμασταν δυο Ελληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό κι αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο νομίζω ότι πρέπει να αξιολογήσετε την όλη υπόθεση».

Η κυρία Στράτου επισημαίνει ότι θα συμπεριλάβει στη φορολογική δήλωση του 2014  (το 2015) τα χρηματικά ποσά που εισέπραξε από τις ενοικιάσεις, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, είναι χαμηλά.

Τα ποσά που έλαβε πιθανόν να δηλωθούν στον κωδικό 507 της κοινής φορολογικής δήλωσης του ζεύγους που αφορά «εισοδήματα τα οποία δεν εντάσσονται σε καμία άλλη περίπτωση».

Πιθανό είναι ωστόσο και το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να νοικιάσει ξανά για βραχυπρόθεσμο τουλάχιστον χρονικό διάστημα το νεοκλασικό στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη, διότι, σύμφωνα με τον νόμο, η χορήγηση του εν λόγω Ειδικού Σήματος του ΕΟΤ αφορά μονοκατοικίες και όχι διαμερίσματα σε πολυκατοικίες. Σημειώνεται ότι στο κτίριο, στον δεύτερο όροφο του οποίου βρίσκεται το διαμέρισμα της κυρίας Στράτου, υπάρχουν και άλλες ιδιοκτησίες και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η έκδοσή του.   

Οσον αφορά στη βίλα της Αίγινας, η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών διευκρινίζει ότι της ανήκει εξ ολοκλήρου και όχι εξ ημισείας με τον πρώην σύζυγό της, κ. Γιώργο Μομφεράτο, όπως άφησε να διαρρεύσει συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη. Αλλωστε από το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Μομφεράτου διαψεύδεται οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο.

Η κυρία Στράτου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κατοικία νοικιάστηκε μόνο μία φορά μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού και πως σκοπεύει να δηλώσει στην Εφορία τα χρήματα που πήρε από τους τουρίστες που έμειναν στο σπίτι της: «Νοίκιασα το σπίτι στην Αίγινα μία φορά, για μόνο δέκα ημέρες, το καλοκαίρι του 2014, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Airbnb». Και διευκρινίζει: «Καμία ενοικίαση δεν προέκυψε από άλλες ιστοσελίδες στις οποίες εμφανίστηκε το σπίτι. Προφανώς τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στη φορολογική μου δήλωση του 2015».
 

ZENITH