Skip to main content

Η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών εντυπωσιάζει τον Στρος- Καν

Εντυπωσιασμένος από «την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προβούν στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να επαναφέρουν την οικονομία στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά τη σ
Εντυπωσιασμένος από «την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προβούν στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να επαναφέρουν την οικονομία στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της χώρας μας.

«Το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εταίροι και όλοι όσοι εμπλέκονται στην προσπάθεια χρηματοδότησης, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ταχύτητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που λάβαμε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση, την Παρασκευή, οι συζητήσεις μας με την ελληνική κυβέρνηση επιταχύνθηκαν», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν έγκαιρα για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας.

Καταλήγοντας, ο Ντομινίκ Στρος Καν υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το ΔΝΤ κρατάει αμείλικτη στάση ως προς τον τρόπο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Η διαπραγμάτευση των ελληνικών αρχών με το διεθνή οργανισμό φέρεται να είναι σκληρή, με σημεία τριβής τις προτάσεις του ΔΝΤ για μείωση συντάξεων και αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και απελευθέρωση των απολύσεων στο δημόσιο.

ZENITH