Skip to main content

Η… bora-bora των Βαλκανίων

Το διήμερο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή) στη Θεσσαλονίκη ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ξεκούραστο για αυτούς, αδιάφορο, πολιτικά, για μας. Της
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
 melkar4@yahoo.gr


Το διήμερο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή) στη Θεσσαλονίκη ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ξεκούραστο για αυτούς, αδιάφορο, πολιτικά, για μας.

Για μια ακόμη φορά, τονώθηκε ο τουρισμός  της πόλης, οι «εντόπιοι» κομματάρχες «έκαναν το κομμάτι τους», οι local δημοσιογράφοι «μυρίσαμε» λίγο από Ιπποκράτους και Ρηγίλλης, οι υπερήλικες ψηφοφόροι αναπόλησαν τις «ένδοξες» εποχές και οι νεολαίοι με φιλοδοξίες χειροκρότησαν τις νέες προτάσεις.

Μετά φάγανε, ήπιανε και νηστικοί... δεν κοιμηθήκανε. Τα τραπεζώματα «πήγαιναν και έρχονταν», ενώ λόγω των σχολικών πενθήμερων εκδρομών, στην… πρωτεύουσα των Βαλκανίων, στελέχη των δυο κομμάτων εξουσίας δυσκολεύτηκαν να βρουν άδειες θέσεις  στα καφέ, με θέα τον Θερμαϊκό!

Όμως για αυτά είναι η Θεσσαλονίκη, όπως ανέδειξε πρόσφατα εγκεκριμένος παγκόσμιος τουριστικός οδηγός. Ωραίες παραθαλάσσιες βόλτες, τραπεζάκια έξω και «χαλαρά» καφεδάκια από το... μεσημέρι ως το βράδυ! Μόνο που τώρα πια, εκτός από τους διοργανωτές των κομματικών συνεδρίων, δείχνουν να τα εκτιμούν και τα… παιδιά όλης της Ελλάδας.

Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η φήμη περί ατέλειωτου χαβαλέ, η Βόρεια Ελλάδα είχε την τιμητική της. Τελειόφοιτοι μαθητές από Πελοπόννησο, Κρήτη και… Αθήνα έμαθαν - το ίδιο «πολιτικό» διήμερο - από πρώτο χέρι- τι εστί… Θεσσαλονίκη και γιατί την προτιμούν, χρόνια τώρα, τα κόμματα εξουσίας για τις μαζώξεις και τις «κούφιες» εξαγγελίες τους. Και γιατί όχι; Μόνο οι γιατροί θα συνδυάζουν την κατάντια των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων με σεμινάρια φαρμακευτικών πολυεθνικών εταιρειών, στη bora- bora και στην Ίμπιθα;

ZENITH