Skip to main content

Η «Bosphorus Law Firm» στρώνει τον δρόμο για ελληνοτουρκικές επενδύσεις

Δύο νομικά γραφεία, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό, έβαλαν τις βάσεις της συνεργασίας και με τη «Bosphorus Law Firm», δημιουργούν ασφαλείς προϋποθέσεις για την επιχειρηματική συνεργασία.
 
της Άννης Καρολίδου
 
Δύο νομικά γραφεία, ένα ελληνικό και ένα από την Τουρκία, έβαλαν τις βάσεις της συνεργασίας και με τη «Bosphorus Law Firm», δημιουργούν τις δομές προκειμένου να εξασφαλιστούν ασφαλείς προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στις δύο χώρες. 
 
Το εγχείρημα αυτό, που έχει έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ανέλαβαν η διεθνής δικηγορική εταιρεία του κ. Οκάν Χεμσινλίογλου και η «Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες».
 
Μετά τη πανηγυρική πρώτη στις αρχές Μαρτίου στη Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, σήμερα, Δευτέρα βράδυ,  οι κύριοι Πάτσης και Χεμσινλίογλου και οι συνεργάτες τους, μίλησαν για το θεσμικό πλαίσιο και τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά  και τις δυνατότητες της περιοχής να προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια. 
 
«Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περί τα 6 δις. δολάρια στην Τουρκία, όταν οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα δεν έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατ. δολάρια. Το τουρκικό επενδυτικό ενδιαφέρον μέχρι σήμερα είναι περιορισμένο αλλά εκτιμούμε ότι θα αυξηθεί», δήλωσε ο κ. Χεμσινλίογλου σε δημοσιογράφους συμπληρώνοντας:
 
« Με τη Bosphorus δεν απευθυνόμαστε μόνο σε Έλληνες και Τούρκους επιχειρηματίες. Παρέχουμε νομικές αλλά και επενδυτικές συμβουλές και υποστήριξη σε επενδυτές από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο, διεθνή επενδυτικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται για την περιοχή μας. 
 
«Να τονίσω ότι η τάση που καταγράφεται είναι τα επενδυτικά κεφάλαια να κατευθύνονται ανατολικά», είπε ο Τούρκος μεγαλοδικηγόρος ο οποίος αναγνώρισε τον υψηλό επενδυτικό κίνδυνο που υπάρχει σε χώρες της Ασίας, λέγοντας ότι για το λόγο αυτό προβλέπονται οι ασφαλίσεις. 
 
Έχοντας υϊοθετήσει την οπτική αυτή, ο κ. Χεμσίνλιογλου δήλωσε ότι δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα η οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα και η αναθέρμανση της συζήτησης για Grexit. 
Kατά την εκδήλωση, χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, κ. Ντελικανλί  , ο πρόεδρος του Ελληνο- Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος κ. Συμεωνίδης και ο κ. Χατζημανώλης μέλος δ.σ. της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης. 
 
Την εκδήλωση αναμενόταν να χαιρετίσει και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 
 

ZENITH