Skip to main content

Η BP παραμένει κύριος προμηθευτής του αμερικανικού στρατού

H βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ παραμένει ένας από τους κύριους προμηθευτές καυσίμων του αμερικανικού στρατού, παρά το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με τη μεγάλη ρύπανση του Κόλπου του Με
H βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ παραμένει ένας από τους κύριους προμηθευτές καυσίμων του αμερικανικού στρατού, παρά το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με τη μεγάλη ρύπανση του Κόλπου του Μεξικού εξαιτίας της καταστροφής μιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Washington Post».

Το Πεντάγωνο και η ΒΡ έχουν συμβόλαιο ύψους 980 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ρόμπερτ Ουάιν ανέφερε στην εφημερίδα ότι υπάρχει ένα «μεγάλο συμβόλαιο» που έχει υπογραφεί με το Πεντάγωνο πριν από τις 22 Απριλίου, οπότε και ξεκίνησε το τεράστιο πρόβλημα με την καταστροφή της πλατφόρμας και τη συνεχή ρύπανση του Κόλπου του Μεξικού.

Οι αμερικανοί βουλευτές προσανατολίζονται να απαγορεύσουν την υπογραφή κάθε συμβολαίου με την ΒΡ όσον αφορά στις εξορύξεις πετρελαίου ή αερίου, αλλά να διατηρηθεί η σχέση της προμήθειας καυσίμου στον αμερικανικό στρατό.

ZENITH