Skip to main content

Η BP θα πληρώσει τα «σπασμένα»

Την πρόθεση της κυβέρνησης Ομπάμα να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιβαρυνθεί η εταιρεία BP με το κόστος του καθαρισμού από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού και όχι ο αμερικανικός λαός, γ
Την πρόθεση της κυβέρνησης Ομπάμα να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιβαρυνθεί η εταιρεία BP με το κόστος του καθαρισμού από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού και όχι ο αμερικανικός λαός, γνωστοποίησε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Έριο Χόλντερ.

«Μπορώ να ανακοινώσω στον αμερικανικό λαό ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα σεντ για τον καθαρισμό της περιοχής του Κόλπου και ότι η ΒΡ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν», τόνισε ο κ. Χόλντερ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθούμε ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί», πρόσθεσε ο κ.Χόλντερ, που απέφυγε πάντως να ανακοινώσει πότε η κυβέρνηση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΒΡ για να πληρώσει τις καταστροφές.

Εξάλλου, η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ ανακοίνωσε ότι το σύστημα που έχει εγκαταστήσει στην κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού κατάφερε το τελευταίο 24ωρο να συλλέξει 15.800 βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά αφότου εγκαταστάθηκε το νέο σύστημα «φραγής» της διαρροής, έχουν αντληθεί σε μια εβδομάδα 73.324 βαρέλια αργού πετρελαίου.

ZENITH