Skip to main content

Η Βρετανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Υεμένη

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Υεμένη για λόγους ασφαλείας.
Η Βρετανία αποφάσισε να κλείσει σήμερα την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, για λόγους ασφαλείας, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Νωρίτερα και η αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει, γιατί υπήρξε απειλή για την ασφάλειά της.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά θα παραμείνει κλειστή σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2010, ύστερα από επανειλημμένες απειλές της Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου ότι θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους στην Υεμένη», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, και η Βρετανία αποφάσισε να κλείσει για λόγους ασφαλείας την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Εντωμεταξύ ήδη έχουν σταλεί στρατιωτικές ενισχύσεις σε επαρχίες της ανατολικής Υεμένης με σκοπό την εκδίωξη στοιχείων της αλ Κάιντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ στη Σαναά.

To γύρο του κόσμου κάνουν πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν νέους στόχους της αλ Κάιντα για αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της Delta.

«Ανοιχτή» η πρεσβεία της Ισπανίας


Η Ισπανία αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στην πρεσβεία της στην Υεμένη, χωρίς ωστόσο να την κλείσει, «για λόγους ασφαλείας», όπως έγινε γνωστό σήμερα από ισπανική διπλωματική πηγή.

«Η πρεσβεία της Ισπανίας στην Υεμένη παραμένει ανοιχτή και λειτουργεί, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν έχει περιοριστεί για λόγους ασφαλείας», δήλωσε η πηγή αυτή.

Η ισπανική κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τις πρεσβείες τους στη Σαναά, γιατί υπάρχει απειλή για επίθεση.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Ελ Μούντο ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η πρεσβεία θα μείνει κλειστή την Δευτέρα και την Τρίτη.

ZENITH