Skip to main content

Η Βρετανία χρειάζεται ένα ισχυρό και σταθερό ευρώ, λέει ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία χρειάζεται ένα σταθερό και ισχυρό ευρώ, μολονότι η χώρα του δεν θα συμφωνούσε σε οποιαδήποτε αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα από τη Γερμανία ότι η Βρετανία χρειάζεται ένα σταθερό και ισχυρό ευρώ, μολονότι η χώρα του δεν θα συμφωνούσε σε οποιαδήποτε αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ που θα έφερνε τη Βρετανία πιο κοντά σε μια υποστήριξη του ευρώ.

«Η Βρετανία θέλει μια ισχυρή και σταθερή Eυρωζώνη», δήλωσε ο Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο ΄Αγκελα Μέρκελ. Ο Κάμερον επισκέπτεται το Βερολίνο μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Παρίσι κατά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.

Στην ερώτηση αν η Βρετανία σχεδιάζει να μιμηθεί την αιφνίδια απαγόρευση από τη Γερμανία των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων ορισμένων χρηματοπιστωτικών εργαλείων αυτήν την εβδομάδα, ο Κάμερον απάντησε ότι αυτό είναι ένα θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βρετανίας.

ZENITH