Skip to main content

Η British Airways Θα απεργεί την περίοδο των εορτών

Τα πληρώματα των αεροσκαφών της British Airways ψήφισαν τη Δευτέρα υπέρ της διεξαγωγής απεργίας κατά την περίοδο των εορτών.
Τα πληρώματα των αεροσκαφών της British Airways  ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία 92,49% την πραγματοποίηση απεργίας κατά την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 22 Δεκεμβρίου και να λήξει στις 2 Ιανουαρίου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις χριστουγεννιάτικες μετακινήσεις των επιβατών.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρεται για την περικοπή 1.700 θέσεων εργασίας στους κόλπους του, για πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια και την εγκαθίδρυση ενός «συστήματος δύο ταχυτήτων» μέσω της πρόσληψης νέων εργαζομένων με κατώτερους όρους. Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες συνομιλίες με τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία προωθεί τις αλλαγές εξαιτίας κατακόρυφης μείωσης του αριθμού των επιβατών.


Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι η πρώτη απεργία του ιπτάμενου προσωπικού στους κόλπους της BA από το 1997.

ZENITH