Skip to main content

Η ΔΕΘ - Helexpo των ειδικών θεματικών αφιερωμάτων

Το άνοιγμα της ΔΕΘ- Helexpo στη πόλη, με θεματικά αφιερώματα, αποδείχθηκε μια επιτυχημένη επιλογή της διοίκησης η οποία θα έχει συνέχεια μέσα στο 2015, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

της Άννης Καρολίδου

Το άνοιγμα της ΔΕΘ- Helexpo στη πόλη, με θεματικά αφιερώματα, αποδείχθηκε μια επιτυχημένη επιλογή της διοίκησης η οποία θα έχει συνέχεια μέσα στο 2015, τόσο στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εκθεσιακό των Αθηνών.

Έτσι στο Ηelexpo Palace στο Μαρούσι, θα μεταφερθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας, που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 100.000 επισκέπτες έτσι που η λειτουργία του στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης παρατείνεται για ένα δίμηνο, έως τις 3 Μαίου.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θεματικό αφιέρωμα, θα δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο εκθεσιακό του Αμαρουσίου, σχεδόν 3.500 τ.μ. ( μικτά), καθώς για το Πάρκο ενδιαφέρον έχουν ο Δήμος αλλά και χορηγοί.

Image
chocolate


Το άνοιγμα του φορέα στη πόλη, μέσα από ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές διοργανώσεις, έχει και οικονομικό όφελος για τη ΔΕΘ-Helexpo όπως θα φανεί καθαρά με την ανακοίνωση των στοιχείων για το 2014, ενώ η ΔΕΘ επανέρχεται δραστήρια στη ζωή της πόλης, συνδεόμενη όχι αποκλειστικά με εμπορικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.

«Στο εκθεσιακό της Θεσσαλονίκης, τη θέση του Μουσείου Σοκολάτας θα πάρει άλλο θεματικό αφιέρωμα. Ήδη εξετάζουμε δύο- τρεις ιδέες για πάρκα που θα συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Η μία από τις προτάσεις έχει σχέση με την ιστορία και η άλλη με τις επιστήμες», είπε στη Voria.gr o διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Στη Θεσσαλονίκη, για μία ακόμη χρονιά και απο τον Μάιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο «6» , η έκθεση σύγχρονης τέχνης ΜΠΙΕΝΑΛΕ. Μία πολύ μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση η οποία αγκαλιάζει όλη την πόλη και προσελκύει δεκάδες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

«Γεγονός είναι οτι σχεδιάζουμε κάτι ακόμη για το 2015, στο πλαίσιο των θεματικών διοργανώσεων, αλλά θα ήταν πολύ πρόωρο να γίνει αναφορά σε αυτό. Η ΔΕΘ, συνολικά, ενισχύει την παρουσία της, πρώτιστα μέσω νέων εκθέσεων όπως η Freskon και μέσω διεθνών συνεργασιών με ξένους εκθεσιακούς φορείς, ενώ παράλληλα ενισχύουμε το πρόγραμμα των παραλλήλων δράσεων με εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την ΔΕΘ στη πόλη και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν υποστηρικτικά για μεγάλες ομάδες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, όπως είναι ο τουρισμός», πρόσθεσε ο κ. Ποζρικίδης.

Business Story
Off

ZENITH