Skip to main content

«Η διαχείριση του Θερμαϊκού να περιέλθει στους δήμους»

Την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής να περιέλθει η διαχείρισή του στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής, κα
«Στην τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός κόλπος τις τελευταίες ημέρες» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια τηςσημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους. Επιπλέον, επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής να περιέλθει η διαχείρισή του στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Οι αρμόδιοι της κεντρικής εξουσίας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «προκειμένου ο Θερμαϊκός να γίνει πηγή ζωής για όλους μας».

«Σήμερα κανένας δεν γνωρίζει ποιος είναι ο υπεύθυνος για την προστασία και τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου. Πρέπει η κεντρική εξουσία να κινητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες διαχείρισής του, σύμφωνα με μια παλαιότερη πρότασή μου, στους όμορους με το Θερμαϊκό Κόλπο δήμους. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τη ρύπανση της θάλασσας που μας ταλαιπωρεί χρόνια και θα καταφέρουμε να αναδείξουμε το Θερμαϊκό σε χώρο αναψυχής», κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ανακύκλωση καμένων ελαιών για την παραγωγή βιοκαυσίμων

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης των καμένων ελαίων που εφαρμόζει η αντιδημαρχία Καθαριότητας για την παραγωγή βιοκαύσιμου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, το πρόγραμμα αφορά στην ανακύκλωση των καμένων ελαίων για την παρασκευή βιοκαυσίμου 2ης γενιάς. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η Ένωση Εστιατόρων και Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης.

Το έργο περιλαμβάνει τη συλλογή των τηγανελαίων από εστιατόρια, ταβέρνες και ψητοπωλεία, με την ευθύνη του Γραφείου Ανακύκλωσης Υλικών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από τα καμένα έλαια θα παραχθεί βιοκαύσιμο που θα κινήσει ένα όχημα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού. Τα αποτελέσματα της χρήσης του καυσίμου στο όχημα θα τα πιστοποιήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ZENITH