Skip to main content

Η δύσκολη σχέση Τσίπρα - Στουρνάρα

Ποιες είναι οι παρασκηνιακές ενέργειες που προδίδουν τη δύσκολη σχέση του πρωθυπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μια "δύσκολη" σχέση φαίνεται να έχουν ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα, στο παρασκήνιο εξελίσσονται μια σειρά από ενέργειες, που κάνουν το παραπάνω συμπέρασμα να προκύπτει σχεδόν αβίαστα. Οπως, για παράδειγμα, ήταν η "δύσκολη" τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι δύο άντρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλισθεί ρευστότητα στη χώρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν ότι αυτή η "υπενθύμιση" συνιστούσε ξεκάθαρο δείγμα της καχυποψίας που εξακολουθεί να υπάρχει στις σχέσεις των δύο αντρών, έστω και αν δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται και συνάντησή τους, μέσα στα επόμενα 24ωρα, για τον ίδιο λόγο. Γεγονός αποτελεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν συγχώρεσε ποτέ κάποιες προεκλογικές παρεμβάσεις του κ. Στουρνάρα, θεωρώντας ότι ήταν ευθέως υποστηρκτικές του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησης του. Κι ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν έκτοτε να γεφυρωθούν οι διαφορές τους - κυρίως από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος συνομιλεί καθημερινά με τον κ. Στουρνάρα - κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι στις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και αποκλειστικό θέμα την εξεύρεση της απαραίτητης ρευστότητας για τη χώρα, ο κ. Στουρνάρας δεν εκλήθη ποτέ να συμμετάσχει.

ZENITH