Skip to main content

Η δυσκολότερη σχολική χρονιά

Ως τη δυσκολότερη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά χαρακτήρισε τη φετινή η υπουργός Παιδείας, καθώς ο αριθμός των διορισμών είναι μειωμένος στο μισό, ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός συνταξιοδο
Ως τη δυσκολότερη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά χαρακτήρισε τη φετινή, που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς όπως υπογράμμισε ο αριθμός των διορισμών είναι μειωμένος στο μισό, ενώ παράλληλα είναι μεγάλος ο αριθμός συνταξιοδοτήσεων.

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου, τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία, ενώ κατόπιν συνεννοήσεων με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας έγινε εξορθολογισμός, ούτως ώστε να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Μάλιστα, λειτουργεί στο υπουργείο ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια στις 5 Σεπτεμβρίου κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στους περιφερειακούς διευθυντές δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, για το ψηφιακό σχολείο, για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και τη διανομή των βιβλίων και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

ZENITH