Skip to main content

Η εβδομάδα των πολιτικών αρχηγών

Όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη. Πότε και που γίνονται οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες τους.

του Τάσου Τασιούλα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πραγματοποίησε πρώτος και πολύ νωρίς την προεκλογική συγκέντρωση του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», ανοίγοντας το δρόμο για τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Απόψε τη σκυτάλη παίρνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως πρόεδρος πλέον του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) μιλάει σε αίθουσα του «Βελλίδειου» στις 18.00.

Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, θα είναι οι δύο επικεφαλής του «συνασπισμού» «Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ», Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελλος.

Το Σάββατο το απόγευμα (18.30’) έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, για να μιλήσει στην εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος, στο Porto Palace.

Την Κυριακή θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη τρεις αρχηγοί κομμάτων για τις προεκλογικές ομιλίες τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει στις 11.30 το πρωί στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της «Τελείας», Απόστολος Γκλέτσος, επέλεξε το Ηolliday Inn για να μιλήσει στις 18.30, ενώ μία ώρα αργότερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος θα μιλήσει στο Μακεδονία Παλλάς.

Διάλειμμα τη Δευτέρα και την Τρίτη έχουμε δυο πολιτικούς αρχηγούς στην πόλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε το Παλαί Ντε Σπορ (19.00’), ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το «Βελλίδειο» (19.30’).

Τελευταία επίσκεψη πολιτικού αρχηγού στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:00 στο «Βελλίδειο».

ZENITH