Skip to main content

«Η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα της στο εξωτερικό»

«Σήμερα η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα της στο εξωτερικό και για αυτό ήταν υποχρέωσή μου να έρθω να συζητήσω με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά από τη συνάντηση
«Σήμερα η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα της στο εξωτερικό και για αυτό ήταν υποχρέωσή μου να έρθω να συζητήσω με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε χθες στιςΒρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γουίλφριντ Μάρτενς.

«Κάθε ένας, όταν πρέπει, πέρα και πάνω από κόμματα, είναι υποχρεωμένοςνα βάζει πλάτες αν αυτό θα κάνει καλό στη χώρα του, στον τόπο του», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επιπλέον πως έφθασε στις Βρυξέλλες, «για να αναλύσουμε τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ελλάδος και να μπορέσουμε να δώσουμε τη διάσταση εκείνη που απαιτείται σήμερα».

Τόνισε ακόμη ότι «κάθε Έλληνας, ο οποίος πιστεύει στο μέλλον της πατρίδας του, οφείλει να δίνει τη διάσταση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, μπορεί να προχωρήσει και πάλι προς την πορεία της ανάπτυξης και μπορεί να αλλάξει και την εικόνα της στο εξωτερικό».

«Αυτό κάναμε σήμερα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και είπε «αυτό θα συνεχίσω και αύριο στην επαφή που θα έχω με τον κ. Μπαρόζο».

ZENITH