Skip to main content

Η Ελλάδα δεν βγαίνει από την Ευρωζώνη, διαβεβαιώνει ο Παπανδρέου

Τη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απέρριψε για μία ακόμη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στο BBC.
Τη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απέρριψε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο BBC.

«Το γεγονός ότι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση και βέβαια και η Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησαν το μηχανισμό στήριξης δείχνει ότι όλη η Ευρώπη μάς θέλει στο ευρώ και εμείς, ασφαλώς, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που λαμβάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αν μιλάμε μόνο για λιτότητα, τονίζοντας πως χρειάζεται ανάπτυξη, την οποία θα έχουμε αν είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, κάνοντας εξαγωγές, αλλά και με επενδύσεις, ενώ πρέπει να αναζητήσουμε νέους πόρους», ενώ συμπλήρωσε πως τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση θα είναι οδυνηρή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση πως «θα μπορέσουμε να δούμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο G20, τις επόμενες ημέρες, στο Τορόντο, σαφή πολιτική βούληση για ρύθμιση των αγορών, που ήταν και στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, λόγω της έλλειψης διαφάνειας. Ρύθμιση των αγορών, ώστε να μην υπάρξει κερδοσκοπία σε βάρος των κυρίαρχων κρατών, αλλά αγορές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση».

ZENITH