Skip to main content

Η Ελλάδα καινοτομεί

Με στόχο να «βγουν» στην επιφάνεια τα κοιτάσματα χρυσού που βρίσκονται καλά κρυμμένα στο υπέδαφος της ελληνικής κοινωνίας διεξάγεται ο πανελλήνιος διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, που
Με στόχο να «βγουν» στην επιφάνεια τα κοιτάσματα χρυσού που βρίσκονται καλά κρυμμένα στο υπέδαφος της ελληνικής κοινωνίας και να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας, αναβαθμίζοντας έτσι την παραγωγική βάση και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, διεξάγεται ο πανελλήνιος διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε συνεργασία με την EFG Eurobank, και με σύνθημα «Η Ελλάδα καινοτομεί».

Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε να τρέχει το Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, στοχεύει στο να ενθαρρυνθούν ακόμα πιο αποτελεσματικά, διαδικασίες που αφορούν στην έρευνα και στην καινοτομία, με σκοπό την ανάδειξη προϊόντων που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής δικτύου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΣΕΒ, Δημήτρης Βέργαδος.

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία, απευθύνεται σε ερευνητικές ομάδες, μεμονωμένους ερευνητές, που όμως έχουν συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα ή πανεπιστήμια και σε επιχειρήσεις που έχουν παραγωγική ή ερευνητική δραστηριότητα. Ο διαγωνισμός και οι όροι συμμετοχής σε αυτόν παρουσιάζονται το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε με τη στήριξη των Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και Επιχειρήσεων Πληροφορικής (ΣΕΠΒΕ), ενώ επόμενοι σταθμοί είναι η Πάτρα και το Ηράκλειο.

Η τελική εκδήλωση για το διαγωνισμό, στη διάρκεια της οποίας θα επιλεγούν οι νικητές, μετά το συνυπολογισμό προφορικής και γραπτής αξιολόγησης, θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2011, οπότε και θα γίνει η τελετή βράβευσης. Τα βραβεία και στις δύο κατηγορίες, εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, αφορούν σε δύο νικητές, με τον πρώτο να λαμβάνει 15.000 ευρώ και το δεύτερο 8.000 ευρώ, ενώ θα δοθούν και τιμητικές πλακέτες.

Για τις 20 υποψηφιότητες που θα προκριθούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού θα γίνει-μεταξύ άλλων- ένα λεύκωμα, το οποίο θα αποσταλεί σε όλη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ανά δέκα με είκοσι ημέρες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, ώστε να υπάρχει συνέχεια δημοσιότητα γύρω από αυτές.

ZENITH