Skip to main content

Η Ελλάδα των Εθνών... από τη HELEXPO Α.Ε.

Με επιτυχία και θετική ανταπόκριση του Επιμελητηρίου Κοζάνης και των τοπικών επιχειρήσεων του νομού πραγματοποιήθηκε από διευθυντικό κλιμάκιο της HELEXPO Α.Ε. η παρουσίαση της 75ης ΔΕΘ, που θα πραγμα
Με επιτυχία και θετική ανταπόκριση του Επιμελητηρίου Κοζάνης και των τοπικών επιχειρήσεων του νομού Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης από διευθυντικό κλιμάκιο της HELEXPO Α.Ε. η παρουσίαση της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (75ης ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2010.

Στόχος της HELEXPO, όπως τόνισε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, είναι η δυναμική συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων όλης της χώρας και η προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, μέσω συνεργασίας με τα αρμόδια Επιμελητήρια, στην εκθεσιακή ενότητα «Η Ελλάδα των Εθνών».

Η «Ελλάδα των Εθνών» θα αποτελέσει την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στο αφιέρωμα «Global Exchange», όπου κάθε τόπος εστιάζει στην παρουσίαση της «Ταυτότητάς» του, αυτό για το οποίο φημίζεται: Ιστορία – Μνημεία, Πολιτισμός – Λαϊκές Γιορτές – Παράδοση, Τουρισμός (Νησιά – Τουρισμός Υπαίθρου – Θαλάσσιος & Χειμερινός Τουρισμός), Επιχειρηματικότητα – Τεχνολογία – Καινοτομία.

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας – πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου - εμείς στη HELEXPO σχεδιάζουμε με αισιοδοξία την 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας ότι πάντοτε η «Έκθεση», όπως την ξέρουν οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι και επισκέπτες, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο.

Μέσα από την ενότητα «Η Ελλάδα των Εθνών», η Ελλάδα προβάλλει την «ταυτότητα» των περιοχών της και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προϊόντα τους. Πρόθεσή μας είναι, επίσης, να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις ομογενών, με σημείο αναφοράς τη γενέτειρά τους.
Στόχος μας είναι, στη γιορτή μας, την 75η ΔΕΘ, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική γιορτή της Ελλάδας, οι καλύτεροι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εντός αλλά και εκτός συνόρων, να είναι μαζί μας, για να δείξουμε ότι υπάρχουν και στη σύγχρονη Ελλάδα επιχειρήσεις, που επενδύουν στα ζητούμενα: την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, την καινοτομία, την επιτυχία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Χρήστος Σάββας, χαιρέτισε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία αυτή της HELEXPO, τονίζοντας τη σημασία της ΔΕΘ για την προβολή και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς και τη μεγάλη επιτυχία που είχε η περσινή συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων της Κοζάνης στο εκθεσιακό αφιέρωμα «Taste Land» της 74ης ΔΕΘ, και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Επιμελητηρίου στο εγχείρημα.

Σε συνέχεια της παρουσίασης της 75ης ΔΕΘ και ειδικότερα της ενότητας «Η Ελλάδα των Εθνών» στην Κοζάνη, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες παρουσιάσεις στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η 75η ΔΕΘ έχει τιμώμενη χώρα την Ουγγαρία, καθώς και άλλα τρία νέα εκθεσιακά αφιερώματα: το αφιέρωμα στη Γυναίκα, το τριήμερο αφιέρωμα «Νέος Επιχειρηματίας και Ημέρες Franchise Β. Ελλάδος» (17-19 Σεπτεμβρίου) και το αφιέρωμα στο Ποδήλατο.

ZENITH