Skip to main content

«Η ελληνική κυβέρνηση χάρισε 20 εκατ. ευρώ στον Σαββίδη»

«Κριτική στον Τσίπρα για την ελάφρυνση του χρέους του ΠΑΟΚ», τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής ιστοσελίδας deStandard.

Μετά το δημοσίευμα του Spiegel περί ευνοϊκής στάσης της κυβέρνησης προς τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για να τύχει της ευμένειας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, άλλη μία αναφορά από το εξωτερικό έρχεται σήμερα στο προσκήνιο για να ασκήσει σκληρή κριτική στη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα deStandard.at φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Κριτική στον Τσίπρα για την ελάφρυνση του χρέους του ΠΑΟΚ» και με αφορμή την ευχαριστήρια δήλωση του Ιβάν Σαββίδη προς την ελληνική κυβέρνηση αναφέρει ότι «στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός χαρίζει στον ρωσικής προέλευσης ιδιοκτήτη της ομάδας του ΠΑΟΚ χρέος 20 εκ. ευρώ».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι την απόφαση υπέγραψε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να περάσει από διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή, και πλέον ο ομογενής επιχειρηματίας, με ένα ποσό κοντά στα 11 εκ. ευρώ, μπορεί να «σβήσει» τα χρέη του ΠΑΟΚ.

ZENITH