Skip to main content

Η Eurobank, η HSBC και ο αφελληνισμός της τραπεζικής αγοράς

Πόσο πιθανός είναι ο αφελληνισμός της τραπεζικής αγοράς; Στο ερώτημα αυτό τελευταία καλούνται να απαντήσουν ολοένα και συχνότερα τραπεζίτες, πολιτικοί και αναλυτές, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τ
Πόσο πιθανός είναι ο αφελληνισμός της τραπεζικής αγοράς;  Στο ερώτημα αυτό τελευταία καλούνται να απαντήσουν ολοένα και συχνότερα τραπεζίτες, πολιτικοί και αναλυτές, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθίσταται ολοένα και πιο ευάλωτο σε ξένες επιθέσεις. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Βασίλης Ράπανος χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, με δηλώσεις του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Το θέμα θεωρείται και είναι το πιο hot της αγοράς, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση προστίθεται κι ένα σενάριο στην ατελείωτη αλυσίδα της φημολογίας. Το τελευταίο κρούσμα ήταν αυτή που ήθελε την HSBC να μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank Efg. Αφορμή για να «ευδοκιμήσει» αποτέλεσε μια μεταξύ τους συνεργασία επί πολωνικού εδάφους, η οποία θεωρήθηκε ως προπομπός εξελίξεων κι επί ελληνικού εδάφους. Προς το παρόν, όμως, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και δεν διαψεύδεται από πουθενά, ενώ κάπως έτσι αναμένεται ότι θα κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες.

ZENITH