Skip to main content

Η ευρωπαϊκή κρίση προκαλεί κατακόρυφη πτώση των δεικτών στη Wall Street

Μαζικές ρευστοποιήσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στη Γουόλ Στριτ. Ο δείκτης βαρόμετρο της χρηματιστηριακής αγοράς της Νέας Υόρκης, Dow Jones, σημειώνει κάθετη πτώση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για
Μαζικές ρευστοποιήσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στη Γουόλ Στριτ. Ο δείκτης βαρόμετρο της χρηματιστηριακής αγοράς της Νέας Υόρκης, Dow Jones, σημειώνει κάθετη πτώση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το χρέος πολλών ευρωπαϊκών χωρών και για τη μετάδοση της κρίσης στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Στις 21:48 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 8,68%, ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραφε απώλειες 8,85%.

Μάλιστα, ο Dow Jones βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στο -9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του από το 1987. Ωστόσο, περίπου μία ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίαση οι απώλειές του περιορίστηκαν στο -3,23%. Ο S&P επίσης σημείωνε πτώση 3,57% και ο Nasdaq 3.34%.

Σύμφωνα πάντως με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNBC και Fox Business News η βουτιά των χρηματιστηριακών δεικτών ξεκίνησε από το λάθος ενός υπαλλήλου της αμερικανικής τράπεζας Citigroup που μπέρδεψε τα «εκατομμύρια» με τα «δισεκατομμύρια».

Το CNBC, που επικαλείται πολλές ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ένας χρηματιστής της Citigroup πληκτρολόγησε κατά λάθος δισεκατομμύρια αντί για εκατομμύρια δίνοντας εντολή που αφορούσε στις μετοχές της εταιρείας Procter & Gamble

Η τράπεζα, που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. «Προς το παρόν δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η Citigroup εμπλέκεται σε μια λανθασμένη συναλλαγή», ανέφερε.

ZENITH