Skip to main content

Η φυλακή θα μας… σώσει

Ζητάνε από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας …χωράφι, για να κάνουν πάρκινγκ στη «χλιδάτη» ακτή Σάνη, δίπλα στο ομώνυμο ξενοδοχείο και σε κάμπινγκ ιδιώτη. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Ζητάνε από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας… χωράφι, για να κάνουν πάρκινγκ στη «χλιδάτη» ακτή Σάνη, δίπλα στο ομώνυμο ξενοδοχείο και σε κάμπινγκ ιδιώτη! Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας… αναγνωρίζοντας τα ρίσκα που αναλαμβάνουν οι λουόμενοι για λίγη… δωρεάν δροσιά, διασχίζοντας δρόμο τεσσάρων μέτρων, με δυο λωρίδες (!) - προς και από τη θάλασσα – συναντήθηκε ήδη με τον διευθυντή των φυλακών και περιμένει απάντηση στο σχετικό αίτημά του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο κάμπινγκ και στο ξενοδοχείο του προέδρου του πανελληνίου συλλόγου ξενοδόχων κ. Ανδρεάδη είναι γνωστή όχι μόνο στο Βουλευτή Θεσσαλονίκης και «αρμόδιο» υπουργό Χάρη Καστανίδη, αλλά σε εκπροσώπους των περισσότερων κομμάτων που μπανιαρίστηκαν πολλές φορές – όπως διαπίστωσα με τα ματάκια μου-  στηνλιγοστή ακτή του λαού!

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, τα λίγα στρέμματα… φυλακής, που θα παραχωρηθούν ως χώρος στάθμευσης της πλαζ, θα ανοίξουν το δρόμο για τον  ελεύθερο αιγιαλό*, αλλά στα οχήματα πρώτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα!

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, αφού η κατάσταση με τα ΙΧ παντού επιδεινώνεται κάθε χρόνο λόγω της όλο και μεγαλύτερης προσέλευσης κόσμου από τα οικιστικά συγκροτήματα, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε μια από τις πιο όμορφες δασώδεις περιοχές της Ελλάδος!


*Στο κάμπινγκ υπάρχει χώρος στάθμευσης για λίγους χωρίς κόστος και στο ξενοδοχείο για πολλούς έναντι τιμήματος.

ZENITH