Skip to main content

Η κατάσταση της οικονομίας στο επίκεντρο των δηλώσεων για την επέτειο

Η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εθνική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων μετά το πέρας των παρελάσεων σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εθνική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων μετά το πέρας των παρελάσεων σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τη σιγουριά ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει με τις δικές της δυνάμεις τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία με δηλώσεις του αμέσως μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ελλάδα δεν είναι ένα κατηγορούμενο και απολογούμενο έθνος. Είναι μια ισχυρή οικονομία. Ένα κράτος - μέλος της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ. Είναι η 30η σε όγκο οικονομία στον κόσμο, η 15η ως άθροισμα επενδύσεων και αποταμιεύσεων, έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα τις ξεπεράσει βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ξανά μια απελευθέρωση. Μια απελευθέρωση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων του έθνους. Αυτό θα το πετύχουμε μόνοι μας, με τις δικές μας δυνάμεις»

Όσον αφορά τη στάση της ΕΕ επισήμανε ότι «από την Ευρώπη ζητάμε αυτονόητα και στοιχειώδη πράγματα: Να αποκτήσει συνείδηση του προβλήματος της, διότι το πρόβλημα της δεν είναι το ελληνικό πρόβλημα, αλλά το ευρωπαϊκό πρόβλημα και να δείξει ότι έχει την πολιτική ικανότητα να προβλέπει, να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κρίσεις».

Σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, με επαγρύπνηση, όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Καταγράφουμε τις καταστάσεις, χωρίς ούτε να τις υποβαθμίζουμε, ούτε να τις διογκώνουμε τεχνητά. Δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις, πάντα έχουμε έναν σταθερό άξονα. Την ειρήνη στην περιοχή που προκύπτει μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας, των υφισταμένων συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των διοικητικών αρμοδιοτήτων που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις ή αποφάσεις διεθνών οργανισμών. Στέλνουμε και πάλι προς τους γείτονες μήνυμα συνεργασίας, σταθερότητας, αλληλοκατανόησης, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε στο επίπεδο της ρητορείας. Να προχωρούμε σε πράξεις και πρωτοβουλίες».

Θεόδωρος Πάγκαλος

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος τόνισε: «Τεχνολογική και επιστημονική πρωτοπορία, καλύτερη παιδεία, εξυγίανση της οικονομίας και εξισορρόπηση της κοινωνίας θα πρέπει να είναι οι νέοι εθνικοί στόχοι», μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη της Καβάλας.

Ο Θ. Πάγκαλος υπογράμμισε πως η σημερινή μέρα είναι μια λαμπρή μέρα για όλο τον Ελληνισμό και συμπλήρωσε ότι «θαυμάσαμε και χειροκροτήσαμε τη νεολαία αλλά και τους στρατιώτες της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας που εδρεύει στην πόλη Καβάλας και έχει γράψει μια σημαντική σελίδα δόξας στον ελληνικό στρατό από την εποχή ακόμα που ήταν ιππικό. Έμεινα κατάπληκτος από τον κόσμο που έχει έρθει να παρακολουθήσει την παρέλαση».

«Τα αισθήματα περηφάνιας και χαράς», συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος, «κυριαρχούν ακόμα περισσότερο στη ζωή μας όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας».

Νωρίτερα, ο κ. Πάγκαλος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Παύλου όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνη στο ηρώο της πόλης και αμέσως μετά παρακολούθησε μαζί με τις τοπικές αρχές την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.

Κώστας Γκιουλέκας

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας αναφέρθηκε στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Γιάννης Ιωαννίδης

«Στηρίζουμε την Ελλάδα, στηρίζουμε την πατρίδα μας, δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν δίνουμε λευκές επιταγές. Στις δύσκολες, όμως, στιγμές βάζουμε πλάτη και αυτό κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς στο ταξίδι του στο εξωτερικό», είπε.
Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ εξέφρασε την ευχή να είναι θετικό το αποτέλεσμα των Βρυξελλών για να μπορέσει η Ελλάδα να δανειστεί με κανονικούς όρους και όχι με πανωτόκια.

Σταύρος Καλαφάτης

Την ανάγκη να υπάρξει ομοψυχία και συνένωση δυνάμεων επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Να παραμερίσουμε τη διχόνοια και τον φθόνο κι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Κυριάκος Βελόπουλος

«Εύχομαι του χρόνου να κάνουμε και πάλι παρέλαση και να μην έχουμε στα βόρεια σύνορα μας το όνομα, Βόρεια Μακεδονία, σε ένα κρατίδιο, που δεν το αξίζει, διότι πληροφορούμαι ότι η κυβέρνηση συναίνεσε σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος. Κατηγόρησε δε τη Γερμανία ότι «όπως το 1990 διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, σήμερα φαίνεται ότι θέλει να διαλύσει την ΕΕ».

Άγγελος Κολοκοτρώνης

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να αντιμετωπίσουν και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, τόνισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης.

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Η παρέλαση έγινε στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και πήραν μέρος πολιτικά τμήματα (ανάπηροι πολέμου, μαθητές, πρόσκοποι, εθελοντικές οργανώσεις, έφεδροι) και πεζοπόρα τμήματα του στρατού.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης διαδηλωτές με πανό ήταν στις δύο πλευρές του δρόμου, κοντά στην εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Από τη μια το ΠΑΜΕ και από την άλλη εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι από διάφορους χώρους. Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση αποχώρησαν με πορεία στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

ZENITH