Skip to main content

Η Κίνα στο πλευρό της Ελλάδος

«Η Κίνα υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τη διάσωση της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο.
«Η Κίνα υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τη διάσωση της Ελλάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο κατά τις συνομιλίες, που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Χορστ Κέλερ, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στην Κίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του τηλεοπτικού σταθμού CCTV, συζητήθηκαν πολιτικές υποθέσεις, η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και οι διεθνείς προκλήσεις.

Ο πρόεδρος της ΛΔΚ Χου Ζιντάο αναφέρθηκε στα «κοινά συμφέροντα και στις σημαντικές ευθύνες» των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, «προς όφελος των δύο κρατών, και για την προώθηση της διεθνούς ειρήνης και της ανάπτυξης». Επιπλέον, πρότεινε την εμβάθυνση της πολιτικής συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, ενθάρρυνε όλες τις χώρες να εμμείνουν στα μέτρα ενίσχυσης της Οικονομίας τους και να αναπτύξουν στενή συνεργασία, καθώς το υπόβαθρο της οικονομικής ανάκαμψης δεν είναι ακόμη σταθερό, και υπογράμμισε ότι «η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί στενά με τη Γερμανία - στο πλαίσιο και της «Ομάδας των 20» (G20) - και να ενισχύσει τη μεταρρύθμιση του διεθνούς οικονομικού συστήματος και των θεσμών του».

Σε οικονομικό επίπεδο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε ενίσχυση της συνεργασίας τους στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της ανακύκλωσης, καθώς και σε ό,τι αφορά στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Χορστ Κέλερ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα συνεργασθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε μορφή προστατευτισμού και για να οικοδομήσουν ένα νέο διεθνές οικονομικό σύστημα.

ZENITH