Skip to main content

Η κίνηση των μονάδων απόσυρσης στη Θεσσαλονίκη την πρώτη μέρα

Ομαλά κύλησε η απόσυρση των αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τους υπεύθυνους των μονάδων ανακύκλωσης.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κύλισε η πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου νόμου για την απόσυρση των παλαιών ΙΧ. Σύμφωνα με τις μονάδες ανακύκλωσης οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρξαν προβλήματα ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν απροσδόκητη και πολλοί ιδιοκτήτες των κέντρων ανακύκλωσης αναγκάστηκαν να διώξουν πολλους ιδιοκτήτες ΙΧ. Σύμφωνα με έρευνα που πραγατοποίησε η Voria.gr χθές, μόνο στη Θεσσαλονίκη αποσύρθηκαν περίπου 230 αυτοκίνητα.

Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες των μονάδων ανακύκλωσης η αυξημένη κίνηση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Στο ίδιο πλαίσιο κύλισε η απόσυρση και στην Αθήνα καθώς σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της ΕΔΟΕ, τα Αθηναϊκά κέντρα ανακύκλωσης οχημάτων έχουν λάβει κατά μέσο όρο περίπου 70 οχήματα ενώ αναμένεται σήμερα να αυξηθούν. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία για τα ποσοστά απόσυρσης από την ΕΔΟΕ θα δοθούν σήμερα για την Αθήνα και την Παρασκευή για Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι οι μονάδες ανακύκλωσης αποζημιώνουν μόνο τα αυτοκίνητα που είναι μηχανολογικώς άρτια, έχουν πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας και κινούνται.

Χριστίνα Καραμανίδου  

ZENITH