Skip to main content

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», τονίζει η Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας εκφράζει την πεποίθησή της πως η ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, υπερασπιζόμενη, ωστόσο, τα ήδη ληφθέντα, καθώς, όπως τονίζει, «το κράτος δεν μπορεί
«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», τονίζει η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της, σε εφημερίδα της Κυριακής, υπερασπιζόμενη, ωστόσο, τα ήδη ληφθέντα, καθώς, όπως τονίζει,«το κράτος δεν μπορεί να εξακολουθεί να δανείζεται ακριβά». Υπογραμμίζει, δε, πως «δεν μπορεί να επεκταθεί η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά χρειάζεται η συνδρομή και των εργαζομένων για να αποτραπεί».

Αναφερόμενη στον τομέα αρμοδιότητός της, η κα Διαμαντοπούλου περιγράφει τον σχεδιασμό του νέου σχολείου, για το οποίο «θα υπάρξει μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του», αποδέχεται ότι από τα μέτρα λιτότητας ουδείς εξαιρείται και συνεπώς, ούτε οι εκπαιδευτικοί και ξεκαθαρίζει πως «η πρόκληση για το υπουργείο Παιδείας φέτος είναι σαφής και κατανοητή. Καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερες προσλήψεις».

ZENITH