Skip to main content

Η Κομισιόν επέστρεψε στην κυβέρνηση κι άλλο νομοσχέδιο

Στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών βρίσκεται και πάλι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των αδειών των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ).
Στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών βρίσκεται και πάλι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των αδειών των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ). Η επιστροφή του κρίθηκε «απαραίτητη» μετά τη διαφωνία που εξέφρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν, ως προς το περιεχόμενό του. Συγκεκριμένα, από τις Βρυξέλλες εκφράσθηκαν αντιρρήσεις ως προς το αν και κατά πόσο επιτυγχάνεται απελευθέρωση του επαγγέλματος - όπως υποτίθεται ότι επιδιώκονταν - μέσω του σχετικού κειμένου. Ο βασικός λόγος της διαφωνίας εντοπίζονταν κυρίως στο γεγονός ότι η τιμή της άδειας και μετά την απελευθέρωση, παρέμενε υψηλή. Οπότε, η απελευθέρωση επέρχονταν μόνο στα ...λόγια. Έτσι, στο υπουργείο Μεταφορών αναγκάσθηκαν να ξανά - δεχτούν το νομοσχέδιο για να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Κάπως έτσι θα κυλάει από εδώ και στο εξής η «ζωή» των υπουργείων. Όποιο ή όποια νομοσχέδια κρίνεται ότι δεν είναι συμβατά με τα απαιτήσεις των Βρυξελλών, θα επιστρέφουν στους συντάκτες τους. Και μόνο όταν θα λαμβάνουν το πράσινο φως από εκεί θα προχωρούν προς υλοποίηση. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, αυτή την εποχή, είναι το ασφαλιστικό αλλά και το υποτιθέμενο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων εντάσσεται στην ίδια κατηγορία. Εννοείται ότι οι Βρυξέλλες δεν θα ενημερώνονται για το σύνολο των νομοσχεδίων που κατατίθενται στη Βουλή, αλλά μόνο γι’ αυτά που προωθούν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στις προβλέψεις του Μνημονίου. Τα οποία, δεν θα είναι και λίγα, απ’ εδώ και στο εξής...

ZENITH