Skip to main content

Η Κωνσταντοπούλου μπλοκάρει το ν/σ της ΕΡΤ

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει απαράδεκτο ο ν/σ και ζητεί να αφαιρεθεί από αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μπλόκαρε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κωνσταντοπούλου καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις και στην απαλοιφή ορισμένων διατάξεων, που, όπως λέει, είναι άσχετες με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου.

Την αντίδραση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, η οποία περιλαμβάνει τις ευνοϊκές αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Είναι γνωστό ότι η κα Κωνσταντοπούλου είναι κάθετα αντίθετη στις ΠΝΠ και, όπως έχει διαμηνύσει στις προγραμματικές της δηλώσεις, θα τηρεί με ευλάβεια τους κανόνες καλής νομοθέτησης και δεν θα δέχεται νομοσχέδια με άσχετες διατάξεις.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η ΠΝΠ προστέθηκε στο νομοσχέδιο προκειμένου να κυρωθεί άμεσα, καθώς, όπως λένε, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κατατεθεί είτε ως τροπολογία είτε ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, που συνεπάγεται πολυήμερες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αρμόδια υπουργεία προχώρησαν στην απαλοιφή της επίμαχης διάταξης και ζήτησαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νέα έκθεση.

Καθησυχάζουν, δε, για το μέλλον του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες θα επανακατατεθεί στη Βουλή, δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για το αν θα γίνει δεκτό.

ZENITH