Skip to main content

Η κυβέρνηση προσέλαβε ξένο οίκο για να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων

Ποιος είναι, τι κάνει, πότε ήρθε στη χώρα μας και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Κι όμως, η ελληνική κυβέρνηση έκανε την έκπληξη και χωρίς πολλές φανφάρες και δημοσιότητα ανάθεσε σε ξένο οίκο το συμμάζεμα των δημοσιονομικών και τις επαφές με τους μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο έργο ανέλαβε ο γαλλικός οίκος «Λάζαρντ», ο οποίος έχει εγκαταστήσει κλιμάκιο στελεχών του στην Αθήνα, εδώ και περίπου μια εβδομάδα, και ξεκίνησε τις επαφές και τις συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι όπου αλλού δει. Τα ίδια στελέχη, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση ενημέρωσης, θα αναλάβουν επίσης και το πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο της επικοινωνίας της χώρας μας στο εξωτερικό και ειδικά στα κέντρα λήψης επενδυτικών αποφάσεων σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Φραγκφούρτη και Παρίσι.

Το θετικό στοιχείο που μέτρησε, κυρίως, για την πρόσληψη της «Λαζαρντ» είναι το γεγονός ότι η ίδια δεν επενδύει σε ομόλογα, μετοχές κι άλλους χρηματοοικονομικούς τίτλους, οπότε στην κυβέρνηση δεν έχουν τον φόβο ότι θα πέσουν θύματα «διπλού παιχνιδιού», όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, πριν την επιλογή της προηγήθηκε διπλό και τριπλό τσεκάρισμα της ποιότητας και του ιστορικού του οίκου και βρέθηκε εντάξει σε όλα τα δεδομένα που θεωρούνται και είναι κρίσιμα. Κι έτσι προχώρησε η επιλογή. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται και οίκος που θα αναλάβει τις σχέσεις με τα ξένα ΜΜΕ. Μια άλλη, εξίσου δύσκολη, αποστολή.

ZENITH