Skip to main content

Η Μασούτης πάει Χίο με δύο νέα καταστήματα

Τη νησιωτική της ...επέκταση, με την απόκτηση δύο σούπερ- μάρκετς στη Χίο, συνεχίζει η λιανεμπορική αλυσίδα «Μασούτης».

της Άννης Καρολίδου

Τη νησιωτική της ...επέκταση, με την απόκτηση δύο σούπερ- μάρκετς στη Χίο, συνεχίζει η λιανεμπορική αλυσίδα «Μασούτης». Συγκεκριμένα, η βορειοελλαδική εταιρεία που σταδιακά επεκτείνεται με εξαγορές αλλά και οργανική ανάπτυξη, πήρε δύο καταστήματα στη Χίο, τα πρώτα της, από την τοπική επιχείρηση «Λεβίδης».

Η «Μασούτης», μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές πανελλαδικά και η μεγαλύτερη στο χώρο της βόρειας Ελλάδας, στο τέλος του 2014 αριθμούσε συνολικα 254 καταστήματα, έχοντας επεκταθεί σε Θεσαλία και Στερεά, αλλά και έχοντας κάνει άνοιγμα στην Εύβοια με τέσσερα σούπερ μάρκετς.

Σε αυτό το μεγάλο δίκτυο, όπως θα ήταν άλλωστε και αναμενόμενο, η δύναμη της «Μασούτης» είναι συγκεντρωμένη στη βόρεια Ελλάδα και οπωσδήποτε στα ηπειρωτικά της χώρας. Μέχρι σήμερα η εταιρεία ήταν με τέσσερα καταστήματα στην Εύβοια, με τρία στη Λέσβο και με ένα στη Λήμνο. Μετά την απόκτηση και δύο καταστημάτων στη Χίο, η νησιωτική της παρουσία φτάνει στα 10 σούπερ μάρκετ.

Να σημειωθεί ότι η «Μασούτης» ενδιαφερόταν και συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, είχε συμφωνήσει για το κατάστημα που παλιότερα φιλοξενούσε το άλλοτε «Κου Κου», στο πεζόδρομο της Αριστοτέλους, αλλά το σχέδιο αυτό δεν έχει ακόμη προχωρήσει καθώς το ακίνητο δεν έχει απελευθερωθεί. Πέραν όμως αυτού, η εταιρεία διερευνούσε την αγορά και για άλλα, αρκετά μεγάλα καταστήματα, κατάλληλα για την παρουσία σε κεντρικό σημείο της αγοράς.

ZENITH