Skip to main content

Η ώρα της κρίσης για τις ελληνικές τράπεζες

Με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας συναντάται αυτή την ώρα ένα από τα τρία κλιμάκια που από τη πρωί είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο των ελέγχων και της συλλογής πληροφορ
Με την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας συναντάται αυτή την ώρα ένα από τα τρία κλιμάκια που από τη πρωί είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο των ελέγχων και της συλλογής πληροφοριών.

Στόχος του είναι να διασταυρώσει τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες 15 μέρες σχετικά με την κεφαλαιακή κατάσταση των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, ενόψει της λειτουργίας του Ταμείου Συγχρηματοδότησης Τραπεζών. Ο νέος φορέας πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από το τέλος Ιουνίου και στο ΔΝΤ θέλουν να γνωρίζουν με ακρίβεια πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, πριν δώσουν την συγκατάθεσή τους για την ενίσχυση του με ένα αποθεματικό της τάξης των 10 - 12 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση στην ΤτΕ, πάντως, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για έναν επιπλέον λόγο. Θα εξακριβωθεί στην πράξη αν υπάρχει τράπεζα ή τράπεζες στην Ελλάδα που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας στο μέλλον, άμεσο ή απώτερο.

ZENITH